Borta bra men hemma bäst

Efter en helt magisk resa med min älskling i Egypten förra veckan så är de med blandade känslor man är hemma igen...
Borta bra men hemma bäst, på något konstigt sätt så är de faktiskt så. Vi njöt verkligen av att komma HEM TILL OSS! Man inser hur bra man har de här hemma när man kommer bort några dagar. Men fasen va bra vi har haft de när vi varit borta:) Sol, bad, god mat och en ring på fingret!!! Kan de bli bättre??
Har suttit å myst i soffan ikväll och gått igenom alla bilderna från resan. Så lovar att de kommer komma bilder.

Ikväll var vi ute i Onsala hos Dannes päron en liten stund. Medans Danne hjälpte hans pappa med ett fönster tog jag mig en liten promenad. Gott väder faktiskt när man väl kom ut. När vi kom hem så gick vi tillsammans ner till mormor och hämtade "julkalendern" jag gjort till Danne. Så nu sitter den uppe på väggen i hallen. Å jag är super nöjd!!! Hoppas nu bara att Danne gillar den också:))

nu är vi påväg!!!


Bara några timmar kvar

Vi började packa för en halvtimme sen... Så mysigt att göra de nu i sista sekund. Men man vet ju vad man behöver ha med sig. De man "råkar" glömma kan man ju alltid köpa nytt där nere. Förhoppningsvis iaf:))
Men jag tror inte vi kommer glömma något. Vi har fått med de viktigaste iaf, solskyddsfaktor och handsprit!!
Alltid en bra början

 

De jobbiga är bara att "välja" vilka bikinisar man ska ha med sig... Just nu när man känner sig likblek (och inte fasen har jag lyckats gå ner några kilon inför resan heller) så känns de inte helt OK att sätta på sig en liten så kallad bikini nu i november... Men förhoppningsvis så tänker man inte på de när man väl är där nere. För då ska jag ligga å gotta mig på stranden å springa ner i havet å bada hela dagarna:))


Egen tid

Ja när hade jag de senast?? Haft en jätte go kväll. Körde ner Danne strax efter sex, därefter åkte jag till mormor. Sydde de nya "överdragen" till mina ljuslyktor. Sen kollade vi på "så mycket bättre" å drack kaffe. Åkte från henne till Martina, vi kollade på en film. Som vanligt kommer jag inte ihåg vad den heter... Men bra var den.
 Nu har jag varit ensam hemma en liten stund iaf. Så skönt... varför är man inte de oftare? Borde köra ut Danne oftare så jag får mer egen tid!!!



Nya tillskottet i min kollektion:))

Sen har jag, mamma och min syster Martina namnsdag idag. (Elisabeth) Vilket vi brukar fira!! Så idag har jag faktiskt fått öppna paket. Så mysigt. En försmak på julen:) Brukar alltid få minst en chokladkalender, men inte år...
Av Lollo fick jag så jag ska göra ett eget pepparkakshus... Hur de nu ska gå?? Men jag SKA göra de innan jul (testa iaf) Av Danne fick jag liljor idag, tycker dom är så fina. Kul att han kom ihåg min namnsdag. Av mamma å pappa fick jag trosor och en fin blomma (krukan tyckte jag jätte mycket om) av Martina fick jag en tidning. Den har jag bläddrat igenom nu. Mycket fint i den:) pappa kom faktiskt in med en blomma på jobbet idag. Tyvärr glömde jag den där... Men imorgon kommer den stå fint i vårt köksfönster!!!

 



 



Tyckte krukan var SÅ gullig. Hoppas nu blomman håller sig länge:)

Arbetslördag...

Danne lät mig sova ända till 10.00 idag:)) Så gott å bara få ligga å dra sig. Gick upp å gjorde frukost och städade av efter igår. Riktigt trevlig kväll igår.
Sen bar de av till jobbet. Jobbade mellan 12-17,15 idag med goa Jennifer. Tyvärr ganska lugnt. Kunderna börjar kika på julklappar redan nu. Blir en å annan paket redan. Men man märker att de inte är några minusgrader ute... Jackorna säljs inte alls som förra året... Men de kommer nog snart.
Nu ska Danne ner på party hos en gammal arbetskamrat som fyllt 30. Själv har jag bestämt mig för att ha en mys kväll hos mormor... (vilken lördagskväll) men jag ska dit å sy och titta på "Så mycket bättre". Ska faktiskt bli super mysigt!!


Nu börjar fredagsmyset

Dagen har bara sprungit iväg... Inte hunnit med allt jag velat men mycket iaf.
Danne kom hem nyss, så nu ska vi plocka bort lite innan vi får besök ikväll. Emma och Andreas kommer till oss och självklart blir de tacos och Idol. Malin kommer också på besök, måste ju ta vara på henne när Christian jobbar natt:)) Så de känns som om de kommer bli en super duper trevlig fredag idag!!!
 

Ny dag nya möjligheter

Ja så känns de verkligen idag. Jag är ledig och de kan hända massa roliga saker idag.
Martin (rörläggaren) har varit här nu på morgonen och kopplat in allt. Så nu ska de piffas till där inne. Tänkte överraska Danne med de idag. Hoppas jag hinner klart till han kommer hem.

Sen vill jag också skriva att jag är väldigt glad att jag är vän med Malin!! Så glad att du alltid tänker på mig och finns där när jag vill prata (som är ganska ofta) Du är bäst:)


Jag och Malin <3

 

INVIGNING

Ikväll har vi invigt det nya badrummet. Inte allt men iaf duschen och toan!!!!
Kan nog inte vara lyckligare just nu:)


Krans till dörren

I veckan har jag varit och köpt en krans att hänga på utsidan dörren. Tycker de är så fint att ha nu på hösten.
Kan tycka de är svårt att hitta bra storlekar på kransar. Antingen är dem förstora (bara massa granris eller mossa runt) eller så är dem för små. Jag tycker denna hade en bra storlek men kanske att den har lite för mycket "saker" på. Men jag föll för just denna iaf:))
Sen är jag ju väldigt förtjust i mitt hjärta som har hängt ute säkert över ett år nu. Det köpte jag när jag och mamma var i Kinna sist. (för längesen alltså) Dit ska mamma på lördag å tyvärr jobbar jag då... Men de får bli en tur dit till våren, så mysigt å åka dit ibland. Mycket fina tygaffärer och mysiga heminredningsbutiker. Nu när jag börjat sy lite så kanske man kan hitta mycket fint att använda sig utav där:))


 


Väckt....

Trodde de var mamma som ringde på dörren 08,05 , men nej de var rörläggaren... Där stod man nyvaken i sitt röda nattlinne;) Vilken syn....


Badrummet

Tänkte uppdatera lite om vårt badrum, de går framåt ordentligt nu! Så kul:))
De känns fortfarande halvklart men imorgon så kommer de mesta vara helt klart. Då kommer rörläggaren och installerar duschen, toan och handfatet. Som vi har längtat, å så många timmar min älskade Danne har lagt där inne. Äntligen kommer vi kunna njuta!!
Men här kommer lite bilder så ni får en kik på hur de kommer bli.

 





Det är ingen stor toa vi har, men nu har vi lyckats få in lite förvaring också. Kommer bli så gott att kunna lägga in lite handdukar, toapapper, schampo, smink, tvättmedel mm. Längtar så!!


Friskt...?!

Ja de var vad Danne sade när jag berättade för honom att vi nu har 14,6 grader inne hos oss!!
Elektrikern var tvungen å stänga av värmen hos oss igår (fråga mig inte varför, sådant förstår tydligen inte vi tjejer ändå... ) men vi trodde ju iaf vår värmepump skulle fungera. Men NEJ... Så inatt har vi sovit TÄTT ihop och med pyjamas och tofflor. Mysigt men inte så roligt när man vaknar av att man fryser iaf...
Som tur är så kommer elektrikern redan idag igen och fixar till PROBLEMET.



Nu blir de till att åka till jobbet, idag är Malin tillbaka:) Hon har varit i London över helgen, Gottegrisen!! Men snart åker jag och Daniel också så jag är inte bitter....:))


Underbar morgonpromenad

Idag var jag och Lollo ute på en underbar morgonpromenad. Man får ju passa på när man börjar lite senare ibland:) Det är ju så mycket roligare att vara ute å gå tillsammans med någon. Vi hade med oss Frida också, hon tyckte precis som vi att de var underbart. Hon sprang runt å lekte bland löven och kikade nyfiket på kossorna. Så go så:))
Sen stannade vi faktiskt en stund hos mamma å pappa och lagade pannkaksfrukost till oss. Det ni!! Super gott var de. De borde man göra oftare de också!



 



Gröninge rundan är perfekt, (5 km) och man blir lika glad varje gång man går eller springer rundan. Underbart att komma ut "på landet" ibland. För den känslan får man verkligen här.


Nya favoriten

Malin på jobbet hade köpt med sig Sharonfrukt till jobbet förra veckan. Hon sade att de var super gott och att jag borde prova om jag inte ätit de tidigare. Jag tycker ju de är lite jobbigt att smaka på nya saker men jag gav de chans. Åhhhhhh va gott de var. Så nu har jag hittat mig en ny favorit!!!

INFO:
Har en mycket söt och god smak. Den kommer från Israel under vinterhalvåret och har fått sitt namn från Sharondalen. Frukten saknar kärnor och kan både ätas hård och mjuk. Ju mjukare den är, desto sötare är smaken. Den behöver inte skalas och äts enklast som ett äpple. En riktigt mogen sharonfrukt kan ha bruna fläckar i skalet. Till skillnad från andra exotiska frukter, tål sharonfrukten att förvaras kallt och har då mycket lång hållbarhet. Sharonfrukt är en verkligt nyttig sötsak, som innehåller mycket A-vitamin och en hel del C-vitamin.

Kvällsträning

Så gott efteråt men de är segt innan de väl börjar.
20:15-21:15 lite i senaste laget, men jobbar man till 19:15 så finns de inte så mycket annat att välja på... Lollo och jag har blivit flitiga på de step passet. Vi har så kul ihop. Lollo står alltid bakom mig och skrattar åt mig (dom få gångerna man gör fel...) Men jag skrattar åt henne andra gånger istället:))
Imorgon blir de morgonpromenad innan jobbet. Hoppas på fint väder då!

Kloka ord

Man har alltid tid till det man vill göra!

tvättat bilen

I lördags var de ju super fint väder. Jag ville ta vara på att jag var ledig och frågade mina nära och kära om de var någon som ville ta en promenad... Men INTE... Så då tänkte jag att jag faktiskt kunde göra lite nytta samtidigt som jag kunde vara ute. SMART!! 
Jag körde ner bilen till mamma och pappa, dammsög den och torkade den så fint på insidan. Sen körde jag ner den till OK och tvättade den. Var faktiskt riktigt kul, den blev så fin efteråt. Så nu vill jag inte smutsa ner den igen...



Har aldig tvättat bilen såhär innan, tyckte de var jätte kul å vara med å se:))


Njuter

Idag njuter jag faktiskt över att de är måndag. Lite extra kanske för att om exakt en vecka så sitter jag å älsklingen på planet ner till Egypten. LÄNGTAR!!!
Hoppas nu denna veckan går lika fort som alla andra veckor gör....?!!!???!!
Jag laddar iaf reda nu inför nästa måndag!!!



Söndags mys <3

Avslutar denna mysiga söndag med en kopp te. Så skönt å bara kunna sätta sig ner å njuta lite.
Danne ville inte ha te men han ville gärna ha sig en "liten" whisky, och de fick han. Nu sitter han i soffan och spelar sitt nya tv- spel han köpte innan idag. = Nöjd kille! Själv har jag suttit i soffan och läst lite mysiga inredningstidningar. (massa fina tips nu innan jul) 



 
 Älskar min stora fina tekopp:)


 
Söndags mys <3

Bilder från igår kväll

Måste ju visa lite kort sen igår. Tyvärr blev de inga bra bilder inne i Scandinavium...
En mycket lyckad kväll som slutade på Glow. Jag hade först bestämt mig för att åka hem efter showen men efter mycket om och men så följde jag med ut, och de ångrar jag inte:)
Vi började kvällen på Incontro, min första gång där. Tyckte det var toppen. God mat och go dricka. (självklart blev de räkmackan, så nu har även jag ätit den) Lollo bjöd systrarna på Cosmopolitan och till sig själv tog hon en San Fransisco. Sen var kvällen igång:))




Inne i Scadinavium

  



the one and only <3

  

Innan vi beställer mat på Incontro


13-11-11

FARSDAG... 

Grattis gubben:) 
Idag blir de till att åka och hälsa på våra pappor. Ska bli en mysig dag.
Gott men en lugn dag efter igår... Kvällen blev som jag hoppats på, en kväll att minnas! 


Ladies night

Ikväll är det Ladies Night, och vi 4 systrar ska ha en kväll vi sent ska glömma!!


Konståkningsprinsessa

Idag har jag varit och hejat på min systerdotter när hon var och tävlade. Hon är en Konståkningsprinsessa!
Idag var dom i Askimshallen och åkte. Ingen stor ishall men mysig.
Paulin var så duktig!!




  



Fina tjejen!!!

12-11-11

11-11-11 blev då inget speciellt...
Vi hade iaf en mysig kväll inne i Göteborg. Vi åkte hjulet, super fint var de. Vilken utsikt man hade. Så fint å göra de på kvällen. Allt var ju upplyst. Tjusigt!! Men vi sade faktiskt att vi skulle vilja åka in en gång till, till våren också. Få se skillnaden.
Sen frös min älskling och var jätte trött. Så de blev till att åka hem igen, vi hann iaf gå en snabbis på Kungsgatan som invigdes igår. Vi köpte med oss mat hem och satte oss i soffan för att kolla på Idol. Vi har ju följt detta från första programmet i år så vi kunde ju inte svika liksom...
Danne somnade i soffan redan strax efter 21.. rolig kille liksom. Jag var nog lika trött men jag kämpade mig vaken till kl 21,45 å sen gick jag å lade mig. Då låg Danne kvar i soffan. Gick inte å väcka honom...
Det var min fredag 11-11-11... Inte riktigt som planerat, men jag är glad ändå!!


Kloka ord

Man kan inte välja när och hur man ska dö.
Det enda man kan bestämma är hur man ska leva!

11-11-11


Målat

Idag har jag målat i badrummet:) Känner mig jätte duktig.
Riktigt roligt faktiskt när man väl kom igång. Men förstår inte hur Danne orkar hålla på där inne hela tiden. Men de är ju guldvärt att han gör de!!
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe innan jag ska städa. Ja, jag ska städa idag, igen... De blir så när man renoverar någonstans i hemmet, då blir de skitet hela tiden. Börjar jobba kl 12 idag så ska göra så mycket jag hinner iaf:)



 

      Tänk va skönt de kommer bli när de är klart
    


Kontorsdag på jobbet

Vilken lång dag... var inne i butiken någon timme tills Jennifer kom och bytte av mig. Sen var de kontorstid, budget och timmarna ska fixas nu för 2012. Jätte roligt egentligen men inte när man inte alltid tycker samma som huvudkontoret... Men de kommer nog bli kanon i slutet:) Så har suttit stilla hela dagen med massa siffror fram å tillbaka. Dagen har iaf gått fort:))
Fick hoppa in och stänga nu på kvällen då Malin behövde åka hem.
Imorgon bär det av till Boomerangs nya butik på Frölunda Torg efter jobbet. Vi ska dit och ha möte. Åh va roligt de ska bli. Ska bli intressant å höra vad "kontoret" har att framföra. Kul att få träffa personalen från de andra butikerna också. Tyvärr gör man ju inte de så ofta...

Nu ikväll bär de av till Elin för bondekväll:) har ju tyvärr inte kunnat vara med de sista onsdagarna, men idag ska jag vara med en liten stund iaf. Tjejsnack lovar jag att de kommer bli till MAX!!!


Tänk om man hade kunnat få ha ett sådant här fint kontor någongång


kaklas och fogas för fullt

Joel var ju och hjälpte till och kaklade i helgen, så underbart. Det är ju nu de "roliga" börjar. Nu kan man börja se hur de kommer se ut. Jag är så nöjd, än så länge...:) 
Tyvärr så är de ju ganska mycket kvar att göra även om de känns som om vi hållit på jätte länge... Danne sliter verkligen där inne. Ikväll fogar han. Det gör verkligen så mycket när fogen är på plats.  
Dock blir de väldigt långa dagar för honom. Upp å jobbar kl 06, sen jobbar de över på jobbet nu så han är inte hemma fören 19... och nu håller han fortfarande på i badrummet... Men snart är de semester!!!



Duktiga älsklingen!!


Kuddar

Idag var jag hos mormor och sydde två julkuddar!
Åh va kul de är att sy, undrar bara hur länge jag kommer tycka de??? Men jag kommer fortsätta ett tag till iaf. Tänkte sy lite mer roliga saker nu innan jul. Har ganska mycket tyger kvar så något mer skoj får de bli:)
Sen får vi se hur/ vad de blir...

   Vad tycker ni??


Mina ljus

Sade ju att jag skulle lägga upp några bilder på mina ljus jag gjorde häromdagen.
Så vad tycker ni om dem??


     


kvälls promenad

Nu blir de kvälls promenad med Lollo innan jag ska hem och fixa middag till min älskling!
Inte illa att de blir två promenader idag. Mamma och jag var ute innan jobbet imorse:)
Mamma och jag gick i Varla skogen när vi var ute så nu får jag och Lollo ta Kungsbacka skogen, så de blir lite variation.
/Sofie 


2 veckor tills vi drar

Idag är de precis två veckor tills vi åker till Egypten. Åhhh va jag längtar:)
Det ska verkligen bli hur gott som helst. Vi har sett fram emot denna resan länge men nu börjar de verkligen närma sig. Det hade ju varit riktigt mysigt om de var snö när vi kom hem igen, så de håller jag tummarna för!!



Som sagt jag längtar...


Kloka ord

Om du alltid säger "vi får se", händer det aldrig någonting!
Nalle Puh...

Lång dag

Vilken fixar dag de blev idag:) Jag å Malin fick köpt mycket roligt på Ikea, vi kom även till Chilli och Tyglagret innan vi var på väg hem. När jag hade lämnat av Malin så åkte jag direkt till mormor. Blev kvar där i några timmar innan jag var klar med mina 24 st små julstrumpor. Jätte nöjd nu:) Hade super mysigt hos mormor, självklart hanns de med en go fika också. Tyvärr hann vi inte med några kuddar idag så jag ska åkte tillbaka till henne någon kväll i veckan.

Av de fina röda jul tygerna ska de bli kuddar till soffan hade jag tänkt...
Idag har jag även pysslat med att göra mina egna ljus, ljus med tryck på:) kan lägga upp några bilder på dem imorgon. Så fina de blev. Hittat min nya hobby!

Malin här kommer en bild på den fina ängeln och tecknet jag köpte i fredags. Vad tycker du??



Nu ska jag och älsklingen gå och lägga oss, mys å kunna lägga sig i tid ikväll:))
/Sofie


Ikea

Nu ska jag och Larsson åka in till Ikea. En snabbs har vi sagt... får se hur de går med de...:)
Jag har ju redan nu kommit i gång med tankarna inför all juldekoration jag ska ha i år. Åh va kul de kommer bli.
Efter Ikea ska jag till mormor och låna hennes symaskin. Ska sy 24 st små "julstrumpor", utav dem ska jag göra en adventskalender som jag ska ge Danne... Frågan är bara vad man ska lägga i alla strumporna sen??

Imorse bjöd jag mina snickare på frukost:) Hoppas nu de jobbar på bra medans jag är borta!!


/Sofie


Alla helgons dag

Idag är de alla helgons dag!
Jag har varit och köpt en blomma och ljus för att gå till morfar och farmors grav ikväll. Tänkte att de kunde vara lite mysigt att göra det innan vi ska iväg till Emma å Andreas senare. Hoppas de är ok att vi kommer lite senare än tänkt...?! Det är ju inte så ofta man tar sig tid att åka till gravarna, så idag ska jag faktiskt ta mig tid till de!!
/Sofie 

Badrummet

Idag ska de börjas kaklas där inne, så spännande:) Joel är här och hjälper till, han kom tidigt imorse. Dom är så duktiga killarna. Tänk va dom kan mycket, så glad att man är tillsammans med en kille som är händig! 
Åh va kul de ska bli å komma hem efter jobbet idag å se hur långt dom har kommit.
Ikväll ska vi till Emma å Andreas, hockey på schemat!! heja heja... 

Underbara dag!

Haft en helt underbar fredag idag. Vaknade av att Bellus låg på mitt bröst å kurrade... Strax efter de ringde klockan. Inte lika mysigt.
Go dag med Tessan på jobbet.
Ikväll har jag och älskling bara varit hemma å myst i soffan. Ätit tacos och tittat på idol. Moa var ju fantastink ikväll, vilken tjej!!!
/Sofie

Kloka ord

Man är alltid så lycklig eller olycklig som man tror!

Jossan 8 år idag

Idag fyller min systerdotter Jossan 8 år!! Det blir alltså kalas även idag:) Frågan är bara vad man ska köpa till henne i present... Jag har funderat länge nu (därför jag inte köpt något än) men de får nog bli något fint klädesplagg. De sade hon att hon önskade sig. Så nu på rasten ska jag springa runt och se vad jag kan hitta för fint till henne.

Annars lugnt här på jobbet idag... Tur man har bra arbetskamrater, så man alltid har roligt på jobbet iaf!!
Trodde de skulle vara mycket folk på mässan nu när de är lov. Men inte är dom här inte...
/Sofie

Pappas helg

Vi var ju i Falkenberg under helgen, en helg som var underbar. Inte mycket man kunde klaga på där nere. Vi blev alla förvånade över att hotellet var ny renoverat. De viste vi inte om. Så de var en positiv överraskning. Strandbaden har verkligen gjort ett riktigt lyft. Kul!!
Super god mat bjöds det på också under kvällen. Även Andrea som ville ha pannkakor och äpplejuice var nöjd...:)
Vi passade på att besöka Klitterbadet, oj va kul de var att leka med barnen där:) tror vi hade lika roligt ung som gammal inne i badet.



Min snygging <3



Vi skålade uppe på rummet innan vi gick till restaurangen





Super mysigt har de blivit





Den fina bryggan, ser inte så varmt ut men de är fint där nere...



Pappa var mycket glad på kalaset igår.
Kändes nästan som om han hade fyllt år 3 dagar i rad... Vi var riktigt trötta efter helgen, firandet kl 24 och sen kalaset igår.
Danne sover redan och de ska jag också göra nu!!!
Natti natti


Ny tradition

Idag har jag startat mig en egen ny tradition! Jag kommer välkomna julen varje år redan 1/11. Det kommer göra att julen känns längre och förhoppningsvis kommer man njuta mer och inte låta stressen ta över.
Så idag har jag köpt de första skumtomtarna och den första julmusten:)) Underbart!


1-11-11

Idag är de 1-11-11... cooolllt eller hur?!

Igår var de full rulle hela dagen. Öppet hus nere hos mamma och pappa, och de kan man säga att de blev också:) Hade en jätte trevlig dag igår och de märktes att pappa också hade de.

Kommer lägga ut massa kort från denna helgen. Måste bara få tiden att gå igenom allt. Har ju haft två systerdöttrar som också har gillat vår kamera, så de finns en del kort att gå igenom:)

Känns som om de är måndag idag, ska jobba heldag och sen hem och fixa lite innan man kan sätta sig i soffan med gott samvete... Danne ska hålla på i badrummet ikväll, åh va jag vill att de ska bli klart nu!!
/Sofie


RSS 2.0