sista dagen 2012

Årets sista dag... kan inte förstå att 2012 redan är slut. Har varit ett underbart år som jag aldrig kommer glömma.
Var inne å jobbade 3 timmar med Tessan idag. Efter de gick jag å Daniel till donken å ät hamburgare för sista gången på länge. Nu ska vi försöka få ett nyttiga 2013:)
De nya året ska vi fira in ute i Onsala med syskonen Andersson och deras respektive. Ser fram emot en trevlig sista kväll på detta året!!!



Nyårsfika på jobbet!





rättvist????

Idag får Daniel och Gustaf ligga kvar i sängen å gosa... Jag ska in å jobba några timmar. Tycker de är jätte roligt men just nu när jag sKa lämna dem jag älskar då tar de emot. Men de är ju bara någon timme så är jag hemma igen:)




tack för ikväll...

Efter några timmars jobb (idag igen) så kom jag hem till mina killar. Att man kan längta så efter dem på bara några timmar. Hann inte med så mycket mer än pussa på dem innan de knackade på dörren. Ikväll har nämligen Emma, Marcus, Jossan och Nasim varit här. Tyvärr hade matte fått feber och Carro å Johan var borta på annat. Men vi hade en trevligt kväll iaf. knytkalas var det som gällde idag. Så smidigt:) Alla blev mätta å vi hann med många skratt och mycket skvaller innan kvällen tog slut. Sista träffen för iår men vi får se till å ses snart igen:)
Tack för ikväll, ni är grymma!!!






första natten i spjälsängen

Då var de gjort, första natten för Gustaf i sitt egna rum. I natt sov han där inne alldeles själv. Det gick jätte bra. Han vaknade inte en enda gång. Dock var han tyvärr inte så glad när han vaknade, han vaknade och var vrål förkyld... så han skrek å grinade tyvärr endel i mors. Sen tog vi tempen på honom och de visade sig att han hade feber... så idag har vi inte gjort mycket. En härlig promenad i de fina vädret blev de iaf. Sen har vi bara varit inne och slappat. Gustaf har sovit mycket idag så hoppas han sover sig frisk!!
 

ny tradition

Efter frukosten igår gick vi hem å packade upp alla våra fina julklappar. Så mycket fint vi har fått... Tomten var oerhört generös i år, eller så är det så att vi har varit ovanligt snälla i år:)
När klockan slog fyra var dags att gå ner till mormor, vi går alltid dit på juldagen å äter gott!! I år har jag verkligen tyckt de varit gott med all julmat. Har inte varit på massa julbord i år innan jul, så nu har jag tyckt de varit gott med julskinka, köttbullar, prinskorv, risalamalta, sil och vi ska inte glömma skummtomtarna:)
Senare på kvällen åkte vi hem till Jannie å Emil. Vi hämtade upp Malin å Christian på vägen ut. Köpte med oss lite godis och julmust:) Efter att vi kollat på Så mycket bättre började vi spela monopol. Detta kommer bli en ny tradition, monopol på juldagen!!!!!! Tyvärr så vann inte jag å jannie men vi har redan börjat ladda inför nästa år:)





julfrukost

Då har vi varit nere hos mamma & pappa och ätit julfrulost. Lika gott idag. Lyxigt å få komma ner till dukat bord!!!




god jul

Blev så lycklig när jag vaknade i morse å såg att de var vitt ute, så roligt att Gustaf får en vit första jul:) Dock tyckte nog Daniel inte de var jätte roligt att gå ut å skotta redan vid 07...
Tomten hade varit och lämnat paket i Gustafs å Daniels strumpor i natt. (undrar varför min var tom...???) Gustaf fick sin första bil av tomten, den var uppskattad nu på morgonen iaf:)
Dagen har tyvärr gått alldeles för fort. Började ute i onsala hos Daniels föräldrar redan vid 10, sen vid 17 tiden rullade vi vidare till mamma å pappa.
En underbar julafton har de varit, nu ska vi hem å smälta denna dag.
Hoppas ni också haft en underbar julafton:)






granen

Glömde ju lägga in en bild på vår fina gran!!




julafton

Nu har klockan slagit över till julafton. Malin å Christian har precis åkt hem, Gustaf sover, alla julklappar är äntligen klara och schemat är klart för morgon dagen. Så nu börja jag njuta av julen!!! Kommer bli en underbar dag, så mycket roligt att se fram emot. Längtar så tills Gustaf får träffa tomten för första gången:)


jobb den 23:e

Då var man tillbaka på jobbet... Känns som om jag var här igår, men va roligt de ska bli.
23:e december å jag hoppas på fullt ös!!!




vår egna hjälpreda

Måste ju bara få visa vår alldeles egna hjälpreda som är pepparkaka idag. Sötaste pepparkaka i världen dessutom:)
Även om Gustaf är på strålande humör så är de ändå Bellus som är gladast här hemma just nu. Hon är helt tokig i alla snören!




första julklapparna

Då har vi börjat slå in de första julklapparna för i år... De blir ju några stycken så de lär ta ett tag. Men jag tycker de är väldigt mysigt faktiskt. Frågan är om man ska fixa några rim och sätta på också?!




god morgon

I natt skulla Daniel vara snäll å ta natt skiftet, de sista har nämligen Gustaf vaknat å velat ha mat 1-2 ggr per natt. (Så jag har varit ganska trött...)MEN tror ni han ville de i natt??? nej då sover han hela natten och vaknar halv åtta å är super glad!!!! då mös vi lite i sängen innan Daniel gick upp å gav Gustaf mat vid åtta. Jag bestämde mig för att ligga kvar en stund då. Sen hör jag att mina killar sitter och kollar på Nalle Puh, Då blir man varm i hjärtat:) Lördagsmys kallas de!!!
Nu är Daniel i väg å handlar, Gustaf sover igen å jag får väl gå upp å göra frukost...




första julmaten

Blev en tur till Ikea med mamma & pappa idag. Daniel är i Göteborg och har grabbkväll, så jag och Gustaf passade på att följa med dit in. Blev att vi provade på julbordet. Har aldrig ätit deras julbord innan men tyckte faktiskt att de var riktigt gott.
 
 
 

sista babysimmet för i år

Idag var jag och Gustaf iväg på sista babysimmet för i år. Han fick sitt första märke, en krabba:) Farfar var med och hejade på idag. Så de var extra roligt att vi fick prova på att simma/ flyta med flytväst idag. Gustaf var lite skeptisk i början men efter en stund började han planska på lite. När lektionen var slut var lillkillen väldigt trött, tog inte många minuter för honom att somna.
Längtar redan till nästa termin, så roligt å se hur han utvecklas!!!
 
Tröttis <3
 
 

tisdag...

Går hos sjukgymnasten nu för mina händer och dom har kommit fram till att problemet sitter i min nacke... Så nu går jag dit 2-3 gånger i veckan. De gör fruktansvärt ont men de ska förhoppningsvis bli till de bättre så jag får stå ut nu ett tag. Som tur är så är mamma & pappa lediga nu innan jul så de har hjälpt till med att ha Gustaf den timmen jag är borta. Idag när jag kom för att hämta honom hade han somnat gott vid brasan. Önskar att vi också hade haft en hemma...
 
 

tjejkväll

Det blir inte alltid som man planerat, men du brukar ju bli bra iaf.
Idag skulle vi träffats "varannan månad" gänget ute hos Malin och Christian, men helt plötsligt blev de bara vi tjejer... och de gjorde faktiskt inte så mycket. Det blev en lugn kväll i soffan, med glögg och lussebullar. Riktigt mysigt faktiskt. Tråkigt bara att Elin snart åker tillbaka till Houston. MEN tiden går fort och snart kommer både hon och Kristoffer hem:))
 

3:e advent

Vissa dagar han man bara fullt upp, iaf så är de så i min kalender... Så var det idag.
Vi hämtade ju upp Gustaf strax efter 12. Pappa kom och hämtade oss på stationen och körde oss sen till Martina. Vi tog en kopp kaffe där och sen åkte vi hem för att plocka ner julsakerna från vinden. Skrev lite julkort gjorde vi också. Sen var de dags för att åka ner till ishallen där Paulin och Andrea hade juluppvisning. Så duktiga dom har blivit. Riktigt roligt å komma ner till ishallen ibland. Efter det skulle vi till Louise som lovat bjuda på adventsfika... men när vi kom dit var de mat OCH fika. Mätta blev vi (supergod mat hade hon fixat) och en mysig kväll hade vi. TACK!!!
 

första natten utan gustaf...

 Igår åkte vi in till Göteborg. Julshopping, jul på Liseberg och hotellövernattning stod på schemat. Så mysigt det var men herre gud va folk de var ute i helgen. Vi var ju inte ensamma om man säger så... men roligt att få känna på den pulsen också nu innan jul. Vi hittade en del julklappar och hann med ett besök på Mc Donalds också. (Finns inte så många andra ställen där man kan värma barnmat och som har skötbord inne i storsdagen...) Efter att vi varit inne på Liseberg och ätit en super god middag på Lisebergs Värdshus så kom pappa in och hämtade Gustaf. Då gick jag och Daniel till hotellet. Vi beställde upp lite go dricka och lade oss i sängen för att kolla på sista avsnittet av Så mycket bättre. Vi hade bestämt att vi skulle gå ner till badet efter det men vi var så trötta så vi låg kvar på rummet och kollade på en film i stället. Underbart att få lite vuxen tid tillsammans.
Gustaf har haft de super bra hos moster Martina och sina kusiner. Han hade sovit hela natten och vaknat vid 08,10. Sen hade de kollat på julkalendern tillsammans och han hade fått gröt. Efter det somnade han om och tog sig en powernap. Jag och Daniel hämtade upp honom strax efter 12, då var han på strålande humör. (glad över att få se mamma och pappa igen) Så underbart de var att få pussa på sin älskling igen!!
 
Utsikten från hotellet
Gustaf var med när vi checkade in
 
 
 

nya bästisen

Gustafs nya bästis (min också för den delen), de har redan funnit varandra.
Musse kommer vara en trogen vän i många många år:))
 

underbara fredag

Gustaf och jag hade bokat in en fika med Kerstin Höös. Så strax innan 11 rullade bilen ut till Draget. Vi kom fram till att de är 7 årsedan jag var där ute sist... usch va tiden går fort. Kerstins mamma Inga var också hemma (97 år) stålkvinnan. Kerstin är hemma för att "hämta upp" Inga som ska med till Houston och fira jul.
Tiden gick jätte fort som vanligt när man har massor att prata om. Men vi hann faktiskt med att fika och en go promenad också. Vilket underbart väder de var och så fint det är där ute.
 
 
Gustaf fick världens finaste present av familjen Höös. Tyvärr kommer han inte få ha den för sig själv, jag blev också helt galen iden. Bild kommer:))
 
 

Vår egna karlsson på taket

Daniel skojade lite med Gustaf när han kom hem från jobbet i tisdags.
Som vi skrattade alla 3!!!
 

vår älskade tomtenisse

Idag var jag och Gustaf på Tingbergsskolan och kollade på Paulin när de hade luciafirande. Kan inte fatta att hon redan går i 5:an. Det var så roligt att vara tillbaka på sin gamla skola, vilka minnen man har därifrån. Tänk när man själv gick i 5:an där, så vuxen man kände sig redan då:)
Så mysigt med luciatåg, fick lite julkänsla igen!!!
 
 

en vanlig måndagskväll

Elin åker ju snart tillbaka till Kristoffer och hennes schema är lätt sagt fullspäckat... men vi hade fått till de i går kväll, så vi bestämde oss för att gå till Ester. Elin ville äta pepparpastan en sista gång innan hon åker. Själv tog jag en kycklingpasta, SÅ GOD!! Vi blev båda lite paffa när vi kom till Esters och de var fullt, så vi fick vänta en stund på ett bord. Men efter bara 10 min så fick vi sätta oss. Vardagslyx kan man kalla det. Super god mat och tiden gick alldeles för fort.
 

Ullared

Lite spontant åkte jag och Malin ner till Ullared igår. Har ju velat åka dit så länge men alltid är de något som kommer ivägen. Denna veckan är fullspäckad men igår hade vi inget inplanerat på dagen. Så jag ringde Malin som är Ullaredsfantast och lyckades övertala henne till att göra mig och Gustaf sällskap. Jag och Malin har varit nere några gånger tillsammans tidigare, och de går undan när hon är där. Så de är bara att följa med i hennes tempo. I slutet fick hon dock hjälpa mig med att hitta en del saker som stod på min lista, hon var klar långt innan mig... Inte alls mycket folk där nere, var faktiskt riktigt lugnt. Kanske lugnet före stormen eller så har alla varit där nere i god tid i år. Super nöjd med dagen då jag hittade mycket bra. Självklart är man alltid efterklok och kommer på saker man missat, men vi åker snart ner igen:))
Tack Malin för en trevlig dag!
 
bild: google.se
 

tjejkväll + gustaf

I fredags blev de lite tjejkväll här. Daniel jobbar på svenska mässan nu i helgen så jag och Gustaf kommer få underhålla oss själva en del:) Vi hade inget speciellt planerat alls först och sen blev de att vi hamnade här. Gustaf har ju varit lite dålig så de kändes gott å vara hemma med honom. Tjejerna köpte med sig thaimat och vi blev sittandes i soffan hela kvällen. Mys för hela slanten. Så skönt å ha sådana kvällar ibland. Tjejsnack på hög nivå:)
 
"Snott" korten från Elin, vill ni följa henne och Kristoffer så kollar ni in här: houstonlife.blogg.se
 
Gustaf trivs hos Elin, han trivs när de är massa tjejer omkring honom:)
 
 

fitness mässan

Trots vädret så åkte jag, Malin, Elin och Gustaf in till Göteborg för att gå på fitness mässan. Tro de eller ej men tågen gick som dom skulle. Fasen va smidigt det är när allt fungerar som de ska. Tyvärr glömde vi hoppa av vid Liseberg så vi fick ta spårvagnen tillbaka och hoppade av vid korsgatan. Så nu har Gustaf åkt både pendel och spårvagn. Så mysigt de var inne i Göteborg. De snöade och var några minusgrader. Julpyntat överallt och massa folk.
 När vi väl kommit in på mässan var det fullt av montrar med olika proteinpulver, bars, massage, träningsredskap, träningskläder och mycket annat. Det fanns även en hel del redskap att prova på, både kondition och styrkesmaskiner, TRX, kettlebells, bollar i olika former, ja allt möjligt. Det var mycket folk men inte knökat så man kunde gå utan att behöva knö sig fram. Vi passade på att kika lite på SM i dips för herrar och de var några tjejer som tävlade undertiden vi var inne också. Fasen va duktiga och starka dom är. Inser va dåligt tränad man är själv... Kul att ha varit där inne, man får sig en tankeställare. Kanske ska ta mig i kragen med träningen nu:) Dock hamnade vi i fikahörnan, det kändes som om vi "passade" in bäst där!!
Vi hade iaf en trevlig dag där inne och vi kommer nog träna på lite bättre nu, iaf några dagar!!
 
Fina posthotellet, längtar tills jag och Daniel ska in till Göteborg nästa helg och julshoppa!

hockey

Chatrine ringde igår och frågade om vi ville gå på hockey. Tyvärr jobbar ju Daniel... men jag och Louise tackade ja!! Så vi åkte in i snökauset och hejade på Frölunda. Så roligt att de vann när man väl är inne och kollar. De sista har de inte varit så roligt och titta på dem...
Hämtade upp Gustaf hos Martina efter matchen och sen åkte vi hem och slappade i soffan. Daniel var trött så han gick och lade sig men jag satt uppe en stund. Ganska gott å få ha soffan för sig själv ibland och få bestämma över fjärrkontrollen:)

pepparkakor

Det blev trots allt lite pepparkaksbak och inte så lite heller... Höll på i flera timmar. Som tur var så sov Gustaf någon timme först och sen låg han i babygymmet här i köket och var så nöjd så. Nu har vi pepparkakor så de räcker och blir över. Julkänslan börjar komma nu, så mysigt. Hoppas bara snön får ligga kvar!!! 
 

promenad

Blev en promenad nu på förmiddagen i stället, pepparkakorna får vänta lite till...
Älskar detta vädret, helt underbart!!





-19

Daniel ringde strax efter att han hade gått till jobbet och berättade att de var -19 grader ute...!!!
Helt ärligt så skrattade jag inombords av att jag å Gustaf får vara inomhus å gosa i sängen medans Daniel jobbar. Men sen fick jag lite dåligt samvete över att jag tänkte så... Vi hade tänkt baka pepparkakor här idag så får väl åka till Daniel med ett par nybakta pepparkakor sen å göra honom lite glad:)
Men först sKa vi mysa lite till!!!




hej mitt vinterland...

Kan man annat än älska detta underbara väder?? Precis varit ute å tagit en promenad med mamma. Det blev att vi stannade till på Fyren å tog en lunch/ fika. Vissa dagar är bättre än andra:))
Nu sover lillkillen ute i solen å jag ska snart iväg till sjukgymnaster. Sen blir de till att åka å handla lite inför kvällen. Hockey å trevligt sällskap, kommer bli en fortsatt bra dag detta!!




Första snön!!

Trodde aldrig att de skulle komma snö nu. Men ingen är gladare än jag!!!
Jag och Gustaf väntade med att gå ut å gå tills Daniel kom hem, sen tog vi på oss ordentligt och gick ut. Vi började med att gå ner till Trivas för att köpa en ljusslinga till. Sen traskade vi bort till Inga Lena och Ove och där efter till mamma och pappa.
 Så vackert allt blir när snön kommer. Hoppas nu den får ligga fram till julafton:)
 

1:a advent

Vilken mysig dag de har varit idag.
Daniel har varit inne i Göteborg med Putte. Jag lämnade av Gustaf en snabbis hos mamma och pappa. Då passade jag och Martina på att åka iväg för att handla lite julblommor. Sen var vi hemma och adventspyntade lite och senare på kvällen kom mamma & pappa upp å drack lite glögg. Gustaf hade på sig sin fina peppakaksdress dagen till ära. Finaste peppakakan i stan!!
 
 
 
 

gustafs första julkalender

Gustaf fick en jättefin julkalender i doppresent av moster Chatrine med familj. Idag var de dags för att öppna första paketet. Så spännande!!!
 
Gissa om han blev glad över innehållet, perfekt till nästa gång vi ska bada i baljan också!!

1 december

En väldigt mysig första 1 december har de varit än så länge, och den är inte slut än.
Började dagen med att åka ut till Daniels föräldrar. Daniel bytte däck och de blev lite kaffe och kaka. Efter kaffet åkte jag hem medans killarna stannade kvar ute i Onsala.
Mormor, mamma, pappa, Louise, Alex och jag hade planerat för att äta adventsbrunch ute på skårs gård idag. Så vi åkte ut vid 2. Tur att man inte hade ätit så mycket innan vi kom dit. Så mycket gott de fanns där och vilket mysigt ställe. Jag har aldrig varit där innan så de var roligt att få komma dit. På vägen hem stannade vi även till vid Bräutigams, blev en go påse som fick följa med hem:)
 
Nu ska vi snart bege oss hem till Nasim. Födelsedagsmiddag är de som gäller. Får se hur mycket man orkar nu efter brunchen, men de brukar ju finnas plats kvar för god mat!!!
 

RSS 2.0