dikten

Gustafs fadder Malin var gullig och läste en fin dikt på dopet,
så glad att hon ställde upp på de.
 

Kom till mig när du är ledsen
och jag ska trösta dig.
Kom till mig när du är ensam
och jag skall hålla dig sällskap.
Kom till mig när du behöver prata
och jag skall lyssna.
Kom till mig när du är rädd
och jag skall hålla om dig.
När du än behöver mig
ställer jag upp för dig.
Vad det än gäller, när det än är,
Finns jag här för dig….

 


dopet

27/10-12 döptes Gustaf i Tölö kyrka.
 
Vilken fantastisk dag de blev.
Malin och Paulin hjälpte mig innan i församlingslokalen med dukningen. Dock insåg vi tidigt att dukarna var skrynkliga så mamma fick rycka in... De var tur de för de tog längre tid än jag trott att fixa till allt. Så tack vare all hjälp så blev allt klart i tid:)
 
 Gustaf skötte sig exemplariskt i kyrkan (tack å lov), sen somnade han en stund i vagnen. Efter tuppluren så var han på gott humör igen!!
 
 Så tacksam för allt denna dag, så glad över att familj och vänner var med och förgyllde denna dag!
 
 
 
 

babysimet är igång

Idag var de dags!!!
Va jag (vi) har längtat efter detta. Så mysigt de var när vi äntligen fick gå ner i vattnet. Gustaf var på sitt bästa humör innan. Tyvärr har han sovit dåligt inatt, vilken resulterar i att även jag sovit dåligt. Men de var så roligt å se att han var på gott humör iaf. Han tyckte de var så gott å vara i den varma basängen. Han var skeptisk i början men sen slappnade han av å bara njöt. TILLS dumma mamma råkade skvätta vatten i hans öga... inget Gustaf gillade!! Som tur var så var de i slutet av lektionen. Lillkillen ville inte sluta gråta så vi gick faktiskt upp. Snälla Martina var med och de var så gott å vara en till när Gustaf var ledsen. Martina ska vara med varje gång och de är så roligt att Gustaf får ha med sig sin moster. Nästa gång ska vi ha med oss en leksak i vattnet, får se om han bryr sig om den eller om han bara vill titta på alla andra söta bebisar som är med.
Både jag och Gustaf var trötta efter, så nu har vi sovit middag. Kommer inte orka göra någonting mer på onsdagaran nu framöver. Nu är de babysimmet som gäller!!
 
Självklart hade vi packat Gustafs egna väska till simningen:)
Glad igen efter simningen...

helgen som gått

Vilken underbar helg de varit. Ibland hinner man med massor.
I fredags var de tjejkväll. Malin, Elin, Jannie och jag var först och åt på Esters, innan de bar av till Kungsbacka teater. Där skulle vi kolla på Tramsgänget. De hade 10 årsjubileum. Ibland är de underbart att bara vara med sina tjejkompisar. Så var de i fredags. Massa tjejsnack och skratt. Kvällen började bra med att Jannie hade glömt våra biljetter hemma... som tur var kunde Emil komma in med dem till oss:)
Gustaf och Danne hade åkt ut till Sipper och Noel. De hade haft en super killkväll.
 
I lördags var de dags för Mattes 25 års fest. Åh vilken kväll de blev:) Trevligt sällskap, god mat, massa skratt, lekar, å självklart sjöng vi för Matte. Martina passade Gustaf så jag var lite orolig först men hon skickade mms under kvällen som lugnade mig. De hade haft de så bra så!! Kvällen slutade 03,30. Då hade vi varit och hämtat Gustaf och hunnit med natta mat på Lill Amandas. Det var ju inte igår man var där, men så gott:))
 
Söndagen bestod nästan enbart av myskläder och soffan. Vi gick nog inte upp försen strax efter 11. Sen kom Daniels föräldrar på besök och de hade köpt med sig pizza och cola. Vi avslutade helgen med en kvällspromenad, dock kom vi inte så långt. Kom bara ner till mamma och pappa. Mamma har köpt en ny telefon och hon ville ha lite hjälp med att komma igång med dem. Så Daniel hjälpte henne med det, sen gick vi ner till ok och köpte oss en påse godis:) Vilken avslutning på en toppen helg!!! 
 
Vår fina kille <3

babysim

Gustaf ska börja på babysim. Åh va de ska bli roligt (hoppas även lillkillen tycker de?!!)
Idag var vi i simhallen och hade informationsmöte. Så många bebisar... Kan säga att Gustaf såg yngst ut. Vissa kröp runt där och andra satt upp. Så långt har ju inte min guldklimp kommit än men han kommer iaf vara bäst i vattnet.
Mamma Sofie ska lära honom allt i basängen!!!
 
Älsklingens första badbyxor.

fotboll

Vi hade satt oss gott i soffan och laddat upp inför matchen i gårkväll. Gustaf ska ju börja kolla på "elitfotboll" tidigt. Hade tänkt sitta och berätta om blandannat uppspel, inlägg och backlinjens taktik för honom, MEN lillkillen hade nog inte sin bästa kväll... han ville inte alls sitta i soffan och kolla på fotboll med oss... Så de blev att han och Daniel gick och lade sig redan i mitten på första halvleken. När de stod 4-0 gick även jag och lade mig... VARFÖR???? Åh va man kan ångra sig i efterhand. Roligt att få läsa i tidningen dagen efter att de blev 4-4... hade ju varit perfekt att visa Gustaf att man aldrig ska ge upp!!!!
 
Ledsen kille efter 1-0 målet...

LODGE KITCHEN

Mamma mötte upp mig och Gustaf på Kungsmässan efter att jag varit och köpt band till dopklänningen. Vi testade då på LODGE KITCHEN. Super god mat var de. Men va jobbigt att man var tvungen att ladda ner en app för att beställa maten. Men man lär väl sig. De viktigaste var ju att de var gott och de var de ju!!! Självklart unnade vi oss lite godsaker efter maten också. Vi provade varsin wrap och efter de blev de 3 små goda minibakelser.
 

besök hos frissan

Idag har jag känt mig mycket bättre. Tur var väl de, hade en inbokad tid hos frissan idag:)
Martina var snäll och åkte med för att underhålla Gustaf. Han skötte sig så bra så. Sov lite, skrattade lite och var bara anmält söt!
Provade att lägga i lite mörkare färg i håret idag, lite ovant just nu men är super nöjd.
 
Sen blev de en fika på jobbet. Sagt att jag vill komma in och jobba lite nu under jul och sen börja jobba varannan helg efter nyår. Danne och Gustaf ska få lite egentid tillsammans nu framöver:)
 

Lunginflammation

Har ju känt mig hängig nu ett tag och Gustaf har ju också varit krasslig. Men i fredags så orkade jag inte längre då jag haft några jobbiga nätter nu med riktig frossa å svettningar. Gick upp natten till fredag och tog tempen och insåg att jag hade 40 graders feber… Inte konstigt att jag mått dåligt!!

Åkte upp till akuten och fick reda på att jag hade lunginflammation… Fick penicillin och äntligen har febern gått ner. Har inte gjort många knop denna helgen, mest legat i soffan och slappat. Men de har varit ganska mysigt de också, även om jag nu har myror i rumpan… Hoppas jag orkar med lite mer nu när jag börjar känna mig bättre.


torsdagskväll i soffan

Är man sjuk och har mys i soffan så har man!!!
 
Andrea var ute och cyklade en sväng innan och kom tillbaka med dessa fina blommor:)

mammaträff och andrea på besök

Kom just hem från Karin och Oliver. Idag har vi nämligen letat oss ut till Fjärås och haft "mammaträff". Lina och Viggo var också med. Just nu leker ju inte våra grabbar så mycket tillsammans men tänk om några månader... Då kommer vi nog inte kunna sitta stilla tillsammans och dricka kaffe. Antar att vi kommer ligga alla på golvet då och "leka" tillsammans. Nu är de mest ammande, sovande killar och en del "plocka upp nappen från golvet" som gäller. Sen har faktiskt även vi mammor lyckats få i oss lite mat. Idag bjöd Karin på en super god kycklingpaj. Vet inte när jag åt de sist å med tanke på hur gott de var så tror jag att jag ska göra egen kycklingpaj nästa vecka.
 
När jag sen var påväg hem så ringde Andrea och frågade om hon fick komma upp en stund. Martina och Paulin är tydligen i ishallen. Men de blir inte så mycket annat än soffläge här nu för jag är redan trött...
 
 
 
 

Sega dagar...

Tyvärr har de sista dagarna inte vara de roligaste... Gustaf är fortfarande lite hängig och jag med. Har så förbaskat ont i kroppen å frossa, och sen svettas jag. Men jag har ingen feber. Så de har varit några sega dagar här hemma. Varit ute och promenerat lite på dagarna och sen har vi mest myst i soffan. Man blir ju så lycklig när solen är framme och de känns som om man måste ta tillvara på dessa soliga dagar. Snart kommer väl mörkret för att stanna...
 
Lollo, Gustaf och jag var ute och gick i tisdags, fick då syn på änderna i ån som inte kom framåt. De var storm ute och de var väl så strömt i vattnet. Man såg verkligen hur de försökte komma framåt...
 

nils

Idag har mitt lilla hjärta sin första namnsdag!
Han heter Nils Gustaf Willhelm och idag har Nils namnsdag:)
Namnsdagar har vi firat i min familj i alla år och de är något jag och Danne har fortsatt med. Ibland glömmer man men då får man ge igen ordentligt nästa gång...
 
Gustaf har sovit jätte bra idag, så skönt. Hoppas han blir helt återställd nu. Trött på den rinnande näsan, hostandet och att han är trött å gnällig. Men idag har de kännts mycket bättre. Så imorgon tror jag han är på topp igen!!!
 
 
Killen vilar sig i form:)
 

Carro 25 år

Idag är de ingen vanlig dag för idag är de Carros födelsedag!!!
Min goa kusin fyller 25 år och de vankas kalas!
 
 
Tusen tack för en super trevlig kväll!!!

städning

Så trött i morse när jag vaknaden, värker i hela kroppen. Dock är Gustaf bättre, hade ingen feber nu när vi tog tempen. Underbart!!!
Micke och Lina kom förbi med en fin inbjudan och de kom in på en kopp kaffe. Så roligt att få träffa dem och Viggo igen:)
Sen satte Daniel igång och städade. Jag ville inte vara sämre så jag började sakta hjälpa till. Fasen va sketet de var här när man väl började titta... Men nu är de så fint så!!!
Har ju så länge sagt att jag hade behövt gå igenom min garderob, så igår öppnade jag dörrarna och tog låda för låda. Så skönt de var att ta tag i det. Nu är de så fint i garderoben.
 

sjuklingar i soffan

Känner mig inte på topp jag heller... har legat i sängen med Gustaf nästan hela dagen nu. Tyvärr missar vi kalaset för mamma och pappa ikväll. Hade inte orkat sitta där ikväll, men hade gärna velat äta mammas goda mat:) Istället åkte Danne nyss ner och hämta pizza till oss.
Gustaf känns redan lite bättre, så skönt. Men han är fortfarande inte riktigt sig själv. Så fort Daniel kommer så är de familjemys som gäller här hemma.
 
Trevlig fredag till er alla!!!!
 

farbror doktorn

Tyvärr vaknade vi av att Gustaf gallskrek och var glödhet i morse... Tog febern på honom och då hade han 39,0. Så jobbigt att se sitt lilla hjärta må så dåligt. Ringde då upp till barnmottagningen men fick inte någon telefontid försen 10,35... När de sen ringde tillbaka fick vi en tid hos doktorn redan 11,15, så de var bara att byta om och sätta sig i bilen. Snälla Martina åkte med upp. Skönt å ha lite sällskap:)
Lillkillen var så duktig när doktorn kände, klämde och lyssnade på honom. Tog stick i fingret, kollade öronen och halsen. Gustaf var röd i höger öra, men som tur var har de inte blivit någon öroninflammation än så får bara ha koll på febern nu under helgen. Dumma virus!!!
Gustaf somnade som en stock sen i bilen hem. Hoppas verkligen har kryar på sig, inte roligt å se honom sådan här...
 
Lillkillens första plåster...
Utslagen kille påväg hem från farbror doktorn
 
 

flaska

Pumpade för första gången i dag, så ikväll blev de premiär för flaskan.
Allt gick så bra så. Själv var jag lite nervös, men Daniel och Gustaf klarade de jättebra:)
Ska på kalas på lördag så ville ha provat flaskan någon gång nu innan, så inte Daniel ringer på lördag och "tvingar" hem mig... Men nu gick de ju så bra så jag ska nog kunna vara borta några timmar på lördag!!!
 
Två nöjda killar
 
 

kanelbullensdag

Tänk er att jag har bakat idag igen!!
Faktiskt lite stolt över mig själv, bakade kanelbullar idag och gjorde hallongrottor förra veckan. Så nu börjar min Kitchen Aid bli ordentligt använd:)
De roliga är att de har till och med gått att äta.
Malin och Christian kommer förbi på en fika idag, får ju allt ta och fira "kanelbullensdag".
 
 
Recept
 
Ingredienser:
ca 20 st
75 g smör
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 krm salt
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
 
Fyllning:
ca 50 g rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 msk kanel

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker
 
Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen.
Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig.
Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225-250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda.
Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar.
Jäs bullarna under bakduk ca 30 min.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6–8 min.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

oskar och malin på besök

Idag kom Malin och Oskar hem till mig och Gustaf, 9:40 ringde de på dörren. Det blev lite frukost/ lunch för oss och massa tjöt innan vi bestämde oss för att gå ut på en promenad. Var ute och gick en ordentlig promenad på närmare 1,5 timme innan vi gick in igen och tog en kopp the.
Det var så längesen jag och Malin träffades sist så vi hade massor att prata om. Så roligt när vi väl ses, får se till så de blir oftare nu!!!
Våra killar "lekte" lite på golvet och hade ""soffhäng" medans vi mammor fick tjöta av oss. Tänk om några månader/ år va roligt våra killar kommer ha tillsammans då!!
 
Lite "soffhäng"
Oskar och Gustaf leker tillsammans innan promenaden
Tusen tack för en super trevlig förmiddag!!!
 

mammas födelsedag

Idag är de mammas födelsedag!!!

Igår fyllde mormor år, idag är de mamma, den 14 fyller Paulin år och den siste oktober fyller pappa år... Sen är de några födelsedagar även i november, så hösten i vår familj/ släkt är = god mat och tårta!!!
Vi systrar överraskade mamma med middag hemma hos mamma och pappa. Vi var hemma här först och lagade maten. Sen gick vi ner till mamma och pappa och dukade upp allt. Var lite problematiskt bara att bära ner alla varma formar, men smarta jag plockade fram en flyttkartong och satte ner några formar i den:) måste sett roligt ut när vi kom gående med en flyttkartong och kastrullerna ner för backen, men men... Gott var de iaf och mamma verkade också gilla de:)

Födelsedags"barnet" och Gustaf
 

Nya favoriten

Gustaf verkar vara super nöjd även han över sin nya sittdel till vagnen. Var ute på en promenad idag och han tittade så i början och såg lite skeptisk ut men efter en stund så somnade han gott. Den kommer vara perfekt att ha med sig i bilen då den inte tar lika stor plats som liggdelen gör. Sen märkte man att Gustaf tyckte de var roligt att få se så mycket när vi var ute och gick.
 

Face-to-face

Var inne på Babyproffsen i söndags och fick syn på Mountain Buggys Face-to-face. Blev helt såld, var ju bara tvungen att ha den!! Vi har nämligen pratat om att vi hade velat ha en sittdel som är bakåtvänd. Iaf nu i början. Man kan ju inte vända sittdelen på urban jungle, men längre fram kommer den vara kanon. Så detta var precis vad vi hade pratat om. Den nya Face-to-face är liten och smidig också. Åkte och köpte en igår och är super nöjd. Kommer bli perfekt:) Sen fick man med "stödben" så man kan använda den som en babysitter/däckstol på golvet.
 
Bild: google.se

kvällspromenader

Tyvärr har de inte varit några roligt kvällspromenader de sista dagarna... Det blir mörkt tidigt, blåser och de regnar. Ok att vi är inne i oktober nu men kan de inte vara en ljus och fin höst. I alla fall nu i början på hösten.  
 
Tur att Gustaf sover mestadels utav promenaderna...

lek och kalas

Idag har jag och Gustaf varit ute i Forsbäck. Vi var ute och hälsade på Sara och Astrid. De blev en liten promenad innan vi gick in och åt en god lunch. Sara hade varit gullig och fixat lite mat till oss:) Efter de låg vi på golvet och lekte med våra gullungar. Astrid är verkligen en liten solstråle. Så roligt att se skillnaden mellan henne och Gustaf. Hon är född i februari så har ju några månaders försprång. Kan inte fatta att Gustaf ska bli lika stor och att de kommer hända så mycket bara de närmaste månadera. Men jag längtar så!!!
 
Nu ikväll har vi varit på kalas hemma hos mormor, 84 år idag. Mormor hade gjort egen smörgåstårta och god dajmtårta. En perfekt måndagsmiddag med andra ord!
 
Nu blir de lite egen tid i soffan, Danne och Gustaf har redan gått in och lagt sig. Ganska skönt å få sitta ensam en stund, få bestämma själv över fjärrkontrollen.

RSS 2.0