Lunch på Fyren

Idag slapp jag steka pannkakor själv!
Tog en promenad idag på förmiddagen och ringde mamma. Det visade sig att hon var nere i stan så möttes upp och gick till Fyren. De hade pannkaksbuffè på Trubaduren. Så min lunch bestod utav pannkakor även idag:) Tänk om de hade funnit någon "pannkaksdiet", det hade passat mig:) 
 
Nu ska jag, Lollo och pappa åka och hälsa på farfar. Hoppas han är på gott humör även idag. Sen ikväll ska jag passa Paulin och Andrea. Blir nog en bra film och popcorn med tjejerna:)
 

29/9 morfars födelsedag

 Om morfar fortfarande hade varit i livet hade han fyllt 94 år idag. Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt. Louise och jag gick till hans grav redan igår och satte en blomma. Både jag och Louise tycker de är lite obehagligt på något vis att gå dit. Man vaknar verkligen upp och inser att en dag kommer allt bara att ta slut... Nu när man fått Gustaf också så tänker man en extra gång. Måste börja ta vara på livet och vara lycklig för allt man har!
Vi gick iaf och hämta en bukett på Tingbergs blommor som vi satte på morfars grav. Hoppas nu den håller några dagar.
 

Jag och Gustaf

I lördags när vi var ute hos Malin så tog Elin ett kort på mg och Gustaf. De slog mig sen att det är nog de första kortet på oss tillsammans. (Har ett kort på oss från BB men inget efter de) Det var inte de snyggaste kortet men är iaf roligt att ha:)
 

"lek timme"

Igår kväll hade vi får första "lek timme" här hemma tillsammans:)

Kan ju inte påstå att man känner sig speciellt graciös när man ligger på golvet å ålar tillsammans med Gustaf... (Tur att Daniel hör överseende med hur man ser ut medans man leker)

Så mysigt, det är verkligen underbart att se hur Gustaf "rör" sig och man ser verkligen att han vill. Han kan bli så arg emellanåt. Då får man hjälpa honom lite så blir han glad igen. Efter en stunds lek så somnade han gott på filten, helt utslagen!!

En trött kille som efter en stunds lek somnade gott:)

 

 

 
 
 

fjällen bokad

Igår var vi nere hos mamma och pappa och bokade fjällen!
Känns så gott å ha de gjort. Nu har vi något att se framemot. Det blir vecka 5 även nästa år och vi åker till Tandådalen igen. (varför välja något nytt när man varit nöjd året innan?) Så nu hoppas jag att denna höst/vinter går fort.
Längtar tills jag får leka med Gustaf i snön:)
 
Bilder från förra året, då de var svinkallt...

Sista sommarkvällen

Satt och gick igenom lite kort när jag hittade dessa från när vi var nere i Falkenberg. Åkte ju ner till mamma och pappa 18/8 för lite sällskap och att få en god middag. Det blev ju även ett mysigt kvällsdopp:)  (tror de var sista doppet för i år?)
Tänk att man alltid "dras" till havet, det är något speciellt där. Rogivande och underbart! Tyvärr tror jag de var sista sommarkvällen, blev ju inte så mycket mer till sommar i år...
 

pappa har handlat

Häromdagen kom Daniel hem med en påse från KappAhl. Han hade varit och handlat kläder till Gustaf. Tyckte det var jätte roligt att han hade tagit eget initiativ till de. Sen kan jag inte heller klaga på de han kom hem med.

Verkligen jätte fina kläder. 

 

 
 

BVC- besök, 2 mån

Tycker verkligen det är så roligt att gå till BVC. Är så nyfiken varje gång över hur mycket han har vuxit. Även denna  gång såg de bra ut. Han följer "sin" kurva.
Nu väger han 5640 g och är 59,5 cm lång. Underbart att han växer som han ska. Han är dock lite torr i huden på vissa ställen så vi fick utskrivet miniderm. Hoppas detta hjälper.
 
Natten till hans 8- veckors dag, sov han HELA natten för första gången. Ammade honom vid 22 tiden på kvällen och sen vaknaden han 06,01 dagen efter!!! Jippi, klagar inte!!! (mammas kille)
 
Kan man annat än älska dessa underbara fötter?!

Ny duschad

Var bara tvungen att ta ett kort på älsklingen nu.
Finast i världen!!
 

Höst...

Nu kan man nog inte säga annat än att hösten är här, eller iaf på god väg. Tycker ju att de är så mysigt med hösten! Man kan aldrig bli besviken, de ska vara mörkt och ruggigt. Finns ju inget mysigare än att vara hemma, tända massa ljus och gosa under filten i soffan. Självklart med dem man älskar:) Sen är de ju aldrig fel om man har något gott att smaska på i soffan:)
Jag och mamma var ute på en kvällspromenad nu och när jag kom hem hade älsklingen tänt ljus här hemma. MYS!!
 

Rensning

Tyvärr inte i min garderob, utan i Martinas förråd. Hon har börjat röja inför flytten. Inte dåligt med grejer man samlar på sig med åren. Men hon var jätte duktig på att slänga sådant som hon faktiskt inte kommer använda igen!! Vi är ju tyvärr inte så duktiga på att slänga i vår familj...
Själv hade jag verkligen behövt rensa i min garderob. Där finns så mycket som jag aldrig kommer använda igen. Men har så svårt att slänga kläder. Innan har jag lämnat in en hel del till myrorna och röda korset. Får nog bli ett lass till dit snart.
Gustaf var med under rensningen. Bar han i bärselen medans vi var ute i förrådet. Gick jätte bra. Sen blev de lite mys i soffan efter att vi hade gottat till de med en söndags pizza. Var verkligen så gott idag:)
 
Lilla älsklingen bara växer å växer, tycker han blivit SÅ stor redan.
Finns så mycket kärlek till denna killen <3
 
 
 
 

Tjejkväll

Denna lördag resulterade i en tjejkväll hos Malin. De var vi två, Elin, Jannie och självklart Gustaf. De blev thaimat, godis och filmen ÄLSKA MIG IGEN. En helt fantastisk film, vi satt och grina alla utan Jannie. (hon måste vara gjord av stål) Bästa filmen på länge. Kan se den flera gånger om!! Rekommenderar er dock att ha en näsduk nära tillhands när ni ser filmen:)
Självklart blev de en del tjejsnack och skratt också under kvällen!!
Gustaf trivs hos Malin, lillkillen sov gott hela kvällen. (tror ju att de är Gustafs flickvänn i Malins mage:))
 
 

4:a generationer

Tycker det är så roligt för Gustaf att han har både gammelfarfar, och gammelmormor x2 kvar. Hoppas verkligen att de kommer få möjligheten att följa Gustaf så länge de bara går!
Än så länge har jag bara kort på Gustaf, mig, pappa och gammelfarfar men jag skulle gärna vilja ha med min mormor och Daniels mormor också. Kommer vara så roligt att ha i framtiden.
 
 

FRÖLUNDA KILLE

Nu har kriget börjat här hemma, Danne hejar på Frölunda och jag på MODO. Vilket lag ska då Gustaf heja på??? Tydligen så tyckte Daniel att de var självklart att de skulle bli Frölunda... Häromdagen kom han hem med en body och mössa till Gustaf. Detta har nu varit använt varje kväll som Frölunda har spelat match. Tråkigt bara att de inte gått så bra för dem...
 
 
 

Pannkakor... igen

Köpte ju en Kitchen Aid förra sommaren, jag hade då lovat mig själv att den skulle användas flitigt. Jag skulle baka kakor, göra glass, baka bröd och massa annat gott. MEN... så har de inte riktigt blivit, tyvärr. Tror vi endast har använt den till att göra pannkaksmet. Jo vi har vispat grädde någongång också:)
Tänkte jag skulle ta mig i kragen nu och faktiskt börja använda den "lite" oftare.
 
Jag använde den iaf idag när Malin kom på besök. Det fick bli pannkakor för henne denna gången också. Gott och trevligt!!
 

Snabbtvätt

Häromdagen så spydde Gustaf, vilket ledde till en snabbtvätt. (utav honom i handfatet) Kan rekommendera er att INTE använda någon olja i handfatet! De gick iaf snabbt och smidigt.
Gustaf har inte spytt mycket alls innan men nu har han tyvärr börjat göra de varje gången han har ätit. Men så slog de oss att vi slutat med Minifom dropparna... så nu har vi börjat med dem igen, och än så länge har han inte spytt. Håller tummarna att han inte gör de heller, tackar så för dessa droppar!!!
 

8 veckor

Då har mitt lilla hjärta redan blivit 8 veckor!!

Detta var vi ju tvungna att fira lite. Han fick en matta i present av mig och Daniel. (mest från mig)
Jag har så länge velat göra ordning inne i hans rum. Det har inte blivit att vi gjort något där inne sen han kom. Så nu var de dags!!!

Älskar denna mattan och jag hoppas Gustaf också gillar den.
Tyckte de var en perfekt 2 månaders present till vår kille:)
 
 

19/9-2012

Idag "firar" jag och älsklingen 4 år tillsammans!
Dock tyckte Daniel inte de var så mycket att fira. Hans kommentar var "tänk när vi varit tillsammans 10 år, då är ju dessa 4:a åren ingenting..." Ja så kan man ju också se på de... men jag är lyckligast i världen över att Daniel står ut med mig dag in och dag ut. (Vet nämligen att de inte är så lätt alla gånger) Så för mig är varje dag, vecka, månad och år som går något speciellt.
 

Mys med familjen

Just nu älskar man helgerna, speciellt de dagarna när Danne inte stressar upp utan kan ligga kvar och gosa lite med oss. Gustaf är så mysig på morgonen. Tre dagar i rad nu har han vaknat med ett leende på läpparna. Helt underbart, LYCKA!!! Han ligger i vaggan och ler å "pratar" med sig själv. Eftersom jag är ganska morgontrött så gör detta min dag. Så fort jag ser Gustaf på morgonen så blir jag på gott humör. Bästa lyckopillret som finns!!!
 
 

hej igen...

Som sagt vårt internet har inte varit hundra den sista tiden... vill aldrig mer ha tele2!!!! får se hur länge vi har internet nu denna gången.
Men nu ska jag, mamma och Gustaf ut å gå en långpromenad.

Slipning och målning...

Martina ville ha hjälp med att måla om en byrå. Så roligt med lite målning, dock är slipningen inte lika roligt... men när man väl har slipat klart så går de fort. Vi målade bara ett lager med grundfärg, tror de kommer bli bra iaf. Sen valde vi vanlig vit snickerifärg. Får bli två lager utav den, så de täcker ordentligt. Har bara målat första lagret nu så vi har ett lager kvar att göra. Kommer bli riktigt bra när de är klart.
Martina och barnen ska flytta till en 4:a 1e november, ska bli så roligt att få hjälpa dem flytta. Nu ska tjejerna äntligen få varsitt rum:)
 
 
Tur att de finns roller.
Dock kan man inte köra allt med den, utan får ta vissa hörn med en vanlig pensel.
Får lägga upp fler bilder på resultatet sen!!

En lång dag

Tisdagar brukar vara sega, men igår gick dagen så fort. Vi hann med massor. Började dagen med att åka till Majgården och köpte lite kaffebröd, efter de åkte vi till farfar och fikade. Han var på sådant gott humör så. Lillgurra skötte sig han också. Medans vi fikade fick han sova middag i gammelfarfars säng.
 
Sen gjorde vi ett besök på Erikshjälpen, de har öppnat i nya lokaler här i Kungsbacka, jätte stort och fint. Dock tyckte jag att den där "loppis" känslan inte fanns nu... men men. Martina hittade lite bra att ha saker. Jag ska tillbaka på lördag tänkte jag:)
 
Martina har bestämt sig för att måla om en byrå, så jag och Gustaf var nere och hjälpte henne med slipningen. Det tar ju sin tid, men den kommer bli så fin när den är klar. Menads vi höll på med byrån så gosade mamma med Gustaf. För två veckor sedan så började Gustaf le. En helt underbar känsla, går verkligen rätt in i hjärtat när han gör de!!! Åh va jag älskar denna lilla kille.
 
När klockan var 7 åkte vi ut till Malin å Christian. Skulle heja på Sverige, alltid roligt med vinst, men de hade väl kunnat jobba lite bättre?? Vill ju se många mål!! En mysig kväll blev de iaf.
 
 
Hos gammelfarfar
 
Är ju så svårt att få en bra bild på när älsklingen ler, men de kommer väl:)


Mys med Malin under matchen
 
 
 
 

Ett hej då!

Dagen har gått så fort idag... Började med att jag och mamma gick en långpromenad. Hade sådan tur med vädret, precis när vi kom in så kom regnet. Blev en snabb dusch och sen gick vi vidare till Fidde och Carro. De har äntligen förlovat sig!!! Så roligt, stort grattis till er!!! Vi hade köpt en förlovningspresent som vi ville lämna över. Är så svårt att få ihop en dag, men igår passade de:) Alltid lika trevligt, så får se till att styra ihop en kusinträff snart igen. Gustaf fick en jätte fin tröja, kommer bli perfekt nu till hösten!!
 
 Vid sex tiden kom Elin och Kristoffer på besök. De hade köpt med sig mat. Thaimat till mig och Elin, killarna körde pizza. Ibland är de så skönt å slippa laga mat, ännu goare å slippa disken...
Kristoffer åker till Houston på lördag och ska vara bora 7 månader, kan inte fatta de riktigt. Men tiden kommer nog gå fort, snart är han hemma igen. Hoppas verkligen han får de bra där borta. Kul att vi hann få ihop en kväll nu innan han åker. Vi får nöja oss med Elin nu medans Kristoffer är iväg.
(vilket kommer gå jättebra så klart, vi kommer ta väl hand om dig Elin!)
 
Elin tog ett så fint kort på killarna i går, tänk va stor Gustaf kommer vara nästa gång!

Fotboll och körslaget

Lördagen spenderades först nere på Tölöplan, sen på inlag och till sist hemma hos Martina och barnen. Danne var iväg hela dagen. Först var han och tränade, sen bytte han däck ute hos hans päron innan han åkte till Sipper för grabbkväll.
 Paulin hade bästa femman i fotboll (om de nu heter så fortfarande...??) tyvärr gick dom inte vidare till söndagen men de verkade som om dom hade jätte roligt iaf. Andrea gjorde 2 mål i sin match som vi var och såg. Riktigt roligt faktiskt att vara iväg och heja. Svårt att stå bredvid och vara tyst...
 
 
Efter all fotboll hamnade vi i soffan framför tv:n. Vi kollade på körslaget, tyckte de var helt ok iår. Blev lite chips och dipp innan Martina kom in med the och skorpor. Så gott, nu har verkligen hösten börjar komma!
 
 
 
 
 
 

Fredag!

Började dagen med ett besök på Espresso House med Malin, hon skulle börja jobba kl 13 så vi hann med en fika innan de. Sen åkte jag och Martina och köpte lite ljung. Blommorna på utsidan har nått sitt "bäst före" datum för längesedan nu... Dock har jag inte hunnit plantera dem idag, hinner kanske göra de imorgon..??

Danne har varit inne på Carlanderska idag och tagit en kortisonspruta i höften. Hoppas verkligen den gör nytta nu så hans smärtor försvinner. Dock ömmar de en del nu efteråt. Så ikväll har de blivit soffan igen. Gjorde en hemmagjord club sandwich till middag ikväll, blev faktiskt riktigt gott. Mättande var den iaf för tyvärr orkade vi inte så mycket annat gott efter...

Nu blir de sängen, hoppas Gustaf sover några timmar till innan han vill ha mat!!


Lillkillen var pigg länge ikväll, så mysigt när han är vaken och vill vara med!!

 

5 kg

Nu väger min (våran) guldklimp över 5 kilo!!
Var på BVC idag och han väger nu 5035 g och är 56,5 cm lång. Som han växer killen... Skönt iaf att han följer sin kurva. Tycker de är så roligt att gå till BVC och se hans utveckling.
 

Pannkakor idag igen

Det var ju så gott med pannkakor igår, så jag bestämde mig för att göra de idag också. Tessan och Malin skulle komma på besök. Så roligt att NI kom förbi:) Gustaf blev jätte glad för de fina mjukisdjuren!!
 
När Danne kom hem åkte vi och köpte en gräsklippare... ni som varit hos oss vet ju att vi inte har någon stor gräsmatta, men Danne ville ha en liten eldriven med uppsamlare, så de fick de bli. Får vi se om han klipper oftare nu...
 
Gustaf fick all uppmärksamhet, hoppas ni fick gosa tillräckligt nu tjejer!!
 
 
 

Promenad med Lina och Viggo

Vilken måndag,
Blev en go promenad idag med Lina och Viggo. Tiden går så fort när vi är ute, har ju massor att prata om. Denna gången sov våra småkillar hela promenaden. Efteråt gick vi hem till Lina å Viggo och åt pannkakor. Super gott!!!
Dagen bara sprang iväg så jag glömde helt bort att jag hade kameran med mig, hade ju velat ha lite kort på Gustaf å hans bästis Viggo... men de får vi ta nästa vecka!!!
 
Gustaf älskar sin nya goa dress han fått av Viggo!!!
 
 


helgen som varit...

Helgen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men bra blev den iaf. Danne åkte in och kollade på Frölunda- Färjestad igår med Andreas. Medans de var iväg så gick jag och mamma ner och hejade på Paulin som spelade fotbollsmatch nere på Hamravallen. Som tur var så var de fint väder medans vi var där nere. Så roligt å se Paulin spela, de börjar faktiskt bli duktiga nu:)
Det har blivit mycket mys under helgen iaf. Man märker att hösten är på G. Lamporna tänds tidigare och nu är de dax att tända ljusen och mysa under filten i soffan!!
 
 


RSS 2.0